Portally-podden

PortallyPodden

I PortallyPodden kommer vi att ta med er lyssnare på en upptäcktsresa bland företag, personer och tjänster inom tech vars syfte är att utveckla och lyfta in fastigheter och handel in i framtiden. Vi hoppas att ni vill följa med oss på vår expedition!

Avsnitt

Avsnitt 8

8. Tankesmedjan REDI.city - Fastigheter redo för framtiden

Det är spännande att tänka på vad som händer när två så olika världar som fastigheter och digital teknik möts. Vilka är utmaningarna som måste övervinnas och vad krävs för att driva på denna digitala transformation i fastighetsbranschen? Hur snabbt kan en hel industri ställas om efter att ha legat i en digital dvala under så lång tid?
Spela
Avsnitt 7

7. Anders Kallebo - Myrspoven / AI styrda fastigheter

Det är få som inte upplever att det bränner till rejält i fickan när elräkningen dimper ned och det gäller både likväl privatpersoner såväl som alla kommersiella fastighetsägare. Fastighetsbranschen har haft en fantastisk positiv tillväxt under många år, men nu är det nya tider.
Spela
Avsnitt 6

6. Kamjar Hajabdolahi - BLQ Invest / Framtidens investerare

I medierna stoltserar företag efter företag när de har rest kapital och stängt sin senaste runda. Samtidigt uttrycker många entreprenörer att ta in investerare är ett nödvändigt ont. Så hur ligger det till, vad spelar egentligen investerare för roll i företagsfabriken?
Spela
Avsnitt 5

5. Henrik Ahnström - Kraften i digitala ekosystem

Precis som inom reseindustrin, bank, film och media, så kommer digitala ekosystem och systemplattformar att utgöra ryggraden i fastighetsbranschens digitala omställning.
Spela
Avsnitt 4

4. Gustav Stenbeck - Från miljöaktivist till riskkapitalist

Idag kräver vi som hyresgäster, kunder och privatpersoner konstant fler digitala lösningar som förenklar våra liv. I dagens avsnitt i PortallyPodden ska vi ställa oss frågan: Hur ser fastighetsbranschen ut när 50% av intäkterna är digitala? Hur kommer affärer och hållbarhet höra ihop?
Spela
Avsnitt 3

3. Martina Skande - Hydda / Lösningar för framtidens fastigheter

I dagens avsnitt har vi tänkt djupdyka bland drivkrafterna inom proptech kopplat till investerare, fastighetsägare och den faktiska intäkten - den kommersiell hyresgästen. Idag ska ni få träffa en väldigt intressant kvinna som har gått fram som ett digitalt lots-tåg inom finansbranschen för att transformera dem in i framtiden och nu har hon tagit klivet in i fastighetsbranschen för att fortsätta sin färd framåt. Tillsammans ska jag och Martina Skande, CEO på Hydda ge vår ödmjuka syn kring framtiden för proptech.
Spela
Avsnitt 2

2. Fredrik Tunberg - Sally R / Energikrisens och luftens hjälte

I dagens avsnitt ska vi få träffa inomhusklimatets Robin Hood, Sally R. De stjäl från energitjuvarna och ger tillbaka till klimatet. Vi befinner oss just nu mitt i en energikris och en situation där fastighetsbolagen nu för första gången på allvar måste se över sin energiförbrukning. Och då inte bara för att ta ansvar och minska sin energikonsumtion för att rädda klimatet utan för att sänka sina kostnader för det kommer bli mycket svårare att bibehålla och öka sina fastighetsvärden.
Spela
Avsnitt 1

Avsnitt 1. Innovation i fastighetsbranschen

Idag ska vi dyka ner i fastighetstech, närmare bestämt proptech. Det är ett ord som pryder många rubriker och är ett område som de flesta fastighetsägare börjar få upp ögonen. Om vi vänder oss till professor Dahlens så är svaret enkelt - allt som går att digitalisera kommer att digitaliseras. Det finns framtidsforskare som menar att den digitala revolution dels kommer gå snabbare och dels kommer bli mer brutal för dem som inte klarar att ställa om. Tecken på att den Digitala Revolutionen börjar verka ser vi om vi zoomar in på enskilda branscher:
Spela
Lansering av PortallyPodden

Lansering av PortallyPodden

I PortallyPodden kommer vi att ta med er lyssnare på en upptäcktsresa bland företag, personer och tjänster inom tech vars syfte är att utveckla och lyfta in fastigheter och handel in i framtiden. Vi hoppas att ni vill följa med oss på vår expedition. Nu kör vi!
Spela