Blogg

Nyheter

Portally ❤️ Nordic Proptech Awards

Portally vinner Nordic Proptech Awards 2024!

Portally ❤️ Nordic Proptech Awards

Portally ❤️ OCT

För att skapa ytterligare värde för de hyresgäster som söker nya lokaler har vi på Portally nu inlett samarbete med ännu ett företag med samma ambition - OCT AB

Portally ❤️ OCT

Portally ❤️ Lime

Portally integrerar med Lime!

Portally ❤️ Lime

Portally ❤️ MER Arkitekter

För att skapa ytterligare värde för de hyresgäster som söker nya lokaler har vi på Portally nu inlett samarbete med ännu ett företag med samma ambition - MER Arkitekter

Portally ❤️ MER Arkitekter

Portally ❤️ NORNORM

För att skapa värde i hyresprocessen för både hyresgäster och hyresvärdar har vi på Portally nu inlett samarbete med ytterligare ett företag med samma ambition – NORNORM

Portally ❤️ NORNORM

Portally ❤️ Ebie

Portally har inlett samarbete med Ebie för att förenkla hyresprocessen för hyresgäster och hyresvärdar.

Portally ❤️ Ebie

Vad säger våra användare?

Vi har träffat Philip Hökvinge på Regus som har signat avtal med en ny hyresgäst efter att ha hittat en perfect match i Portally! 🚀

Vad säger våra användare?

PortallyPodden

Vi har en spännande nyhet som vi vill dela med er! Retailpoddens grundare startar ytterligare en podcast och vi är glada och stolta att presentera att vi nu lanserar: PortallyPodden - Techpodden om fastigheter och handel.

PortallyPodden

Nordic PropTech Awards 2023

Vi på Portally är otroligt glada, ödmjuka och stolta över att vara en av finalisterna i Nordic PropTech Awards 2023! Portally är utvecklat för branschen av branschen och vi vill rikta ett stort tack till alla som är med på vår resa. Nu kör vi! 🚀

Nordic PropTech Awards 2023

Portally ❤️ NCSC

Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) är den ledande nordiska medlemsorganisationen för aktörer verksamma på kommersiella platser. De arbetar för en kontinuerlig utveckling av den nordiska branschen som en integrerad del av samhället och är en viktig branschsamverkansplattform.

Portally ❤️ NCSC

Business Arena Stockholm

Tack till alla som besökte oss på Innovationsplanet under Business Arena Stockholm den 21-22 september! 🚀

Business Arena Stockholm

Djerf avenue berättar om sin kontorssökning

Vi har träffat Djerf Avenue som för en tid sen sökte kontor i Portally - nu är de på plats i sina nya lokaler!

Djerf avenue berättar om sin kontorssökning

Portally - För branschen av Branschen

Dags att ta nästa steg för att utveckla fastighetsbranschen!

Portally - För branschen av Branschen

Portally | On Tour - Singular Society

I det här avsnittet av Portally on tour träffar vi Daniel Herrmann, en av grundarna till Singular Society. Vi tror att de har knäckt koden till nästa generations retail!

Portally | On Tour - Singular Society

Portally Advisory Board - för branschen av branschen!

För att säkerställa att Portally utvecklas för branschen av branschen lanserar vi nu Portally Advisory Board som består av representanter från alla olika delar av fastighetsbranschen. Vill du också vara med och påverka? Följ oss på sociala medier!

Portally Advisory Board - för branschen av branschen!

Portally integrerar med Vitec!

Portallys samarbete med affärssystemet Vitec gör det möjligt för befintliga och framtida kunder att med ett enkelt klick annonsera sina lokaler direkt i Portally. Det leder till bättre fastighetsaffärer.

Portally integrerar med Vitec!

Portally ❤️ Rocketman

Två tillväxtraketer med siktet mot stjärnorna! Portally förlänger sitt sponsorsamarbete med Filip Gravenfors, "Rocketman"

Portally ❤️ Rocketman

Vad säger våra användare?

Vi har träffat Wikander Fastigheter och Odla Fisk och Grönt som har hittat varandra i Portally och nu signat avtal!

Vad säger våra användare?

Portally | On Tour - Unibail Rodamco Westfield

I vår VODD Portally on tour kommer vi att besöka människor, platser och företag för att vi vill utbilda, inspirera och överraska dig som är i fastighetsbranschen!

Portally | On Tour - Unibail Rodamco Westfield

Portally och Fastighetsägarna ingår samarbete!

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Med samma vision känns det både naturligt och självklart att ingå det här samarbetet för att gemensamt verka för bättre fastighetsaffärer

Portally och Fastighetsägarna ingår samarbete!

Portally - nominerat till årets SaaS-företag 2021!

Vi är väldigt glada att Portally var ett av de nominerade bolagen, bland de 200+ inskickade nomineringarna i Årets SaaS-företag 2021!

Portally - nominerat till årets SaaS-företag 2021!

Guider

Vilka säkerheter finns när du hyr nytt kontor eller lokal?

Att hyra en lokal eller ett nytt kontor kan vara en knepig process. Inte minst ställer kravet på säkerhet ofta till med besvär. Länge har det främst funnits tre olika alternativ – depositionen, bankgaranti och moderbolagsborgen. Men nu har även ett nytt alternativ gjort inträde, hyresgarantiförsäkringen. I den här artikeln redogör vi för alternativen och hur du bör tänka när du väljer.

Vilka säkerheter finns när du hyr nytt kontor eller lokal?

Hyra lokal

När du planerar att hyra en kommersiell lokal är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer som påverkar din verksamhet. Bland annat bör du fundera över läget på lokalen, dess storlek, hyreskostnader och eventuella tillstånd som krävs. Vidare bör du inspektera lokalen noggrant och läsa igenom hyresavtalet noggrant för att säkerställa att det inkluderar alla överenskommelser och att alla villkor är tydliga. Även ansvarsfördelning och hyrestiden är viktiga aspekter att ta hänsyn till innan du gör ett beslut om att hyra en kommersiell lokal.

Hyra lokal

Välj rätt lokal

Att välja rätt lokal för din verksamhet kan vara en utmaning, men genom att överväga faktorer som syfte, plats, storlek, hyreskostnad, skick och hyresvillkor kan du göra det bästa valet. Läs vidare för att få tips och råd om hur du väljer den bästa kommersiella lokalen för din verksamhet.

Välj rätt lokal

Teckna hyresavtal

Att teckna ett hyresavtal för en kommersiell lokal kan vara en komplex process. Läs om de viktigaste sakerna att tänka på, såsom hyresperiod, hyra, beskrivning av lokalen, förbättringar, ansvar, ändringar i avtalet, undersökning av lokalen och juridisk rådgivning. Genom att vara noggrann och söka professionell rådgivning kan du minimera risken för obehagliga överraskningar och säkerställa att avtalet uppfyller dina behov och krav.

Teckna hyresavtal

Hyresförhandling

Att förhandla hyresvillkoren för en kommersiell lokal kan vara en komplicerad process. I detta inlägg ger vi fem tips för att hjälpa dig navigera genom processen och se till att du får de bästa hyresvillkoren för din verksamhet. Vi pratar om att utvärdera marknadshyran, analysera dina behov, vara beredd på att förhandla, begära skriftlig information och använda experthjälp.

Hyresförhandling

Överlåta hyresavtal

Att överlåta hyresavtal för en kommersiell lokal kan vara en smart lösning för företag som flyttar eller lägger ner sin verksamhet. Men det finns flera viktiga saker att tänka på för att göra överlåtelsen smidig. Lär dig vad du behöver veta om att kontrollera hyresavtalet, söka godkännande från hyresvärden och upprätta ett avtal i vår guide till överlåtelse av hyresavtal för en kommersiell lokal.

Överlåta hyresavtal

Säga upp hyresavtal

Att säga upp ett hyresavtal kan vara en stressig uppgift, men det behöver inte vara det. Genom att följa några enkla steg kan du säkerställa att du säger upp ditt avtal på rätt sätt och undviker onödiga avgifter och rättsliga åtgärder. Läs vidare för att få tips om hur du säger upp ditt hyresavtal på ett smidigt sätt.

Säga upp hyresavtal

Omförhandla hyresavtal

Att förhandla om hyresvillkoren för din kommersiella lokal kan leda till fördelaktiga förändringar i avtalet. Lär dig hur du kan göra en marknadsanalys och diskutera renoveringar, hyresvillkor och uppsägningstid med din hyresvärd för att få det bästa avtalet. Här är några tips för att omförhandla ditt hyresavtal och förbättra dina hyresvillkor.

Omförhandla hyresavtal

Kontorsflytt

Planering, budget, kommunikation och IT-infrastruktur - det är bara några av de saker som du bör tänka på när du planerar en kontorsflytt. Läs vidare för att få tips och råd om hur du kan göra flytten smidig och effektiv.

Kontorsflytt

Hyra kontor

Överväger du att hyra ett kontor till ditt företag? Upptäck fördelarna med att ha ett eget kontor, inklusive anpassningsbarhet, integritet och varumärkesbyggande. Lär dig mer om hur ett eget kontor kan ge kreativ frihet och skapa en produktiv arbetsmiljö för ditt team i vår senaste bloggpost.

Hyra kontor

Eget kontor eller cowork

Undrar du vilket alternativ som är bäst för dig - eget kontor eller coworking? Det beror på dina specifika behov och preferenser. I detta inlägg går vi igenom fördelarna med båda alternativen, inklusive anpassningsbarhet, integritet, flexibilitet och nätverkande. Läs vidare för att få hjälp att välja det bästa alternativet för din verksamhet.

Eget kontor eller cowork

Hyra cowork

Upptäck fördelarna med att hyra en coworking space för ditt företag! Med ökad flexibilitet, kostnadseffektivitet och tillgång till professionella arbetsmiljöer och faciliteter, kan en coworking space ge dig allt du behöver för att öka produktiviteten och bygga ditt varumärke. Läs vidare för att ta reda på varför coworking spaces blir alltmer populära bland entreprenörer, frilansare och småföretagare.

Hyra cowork

Hyra kontor i andra hand

Att hyra kontorslokaler i andra hand kan vara en fördel för företag som behöver en tillfällig arbetsplats eller vill undvika långvariga hyresavtal. Men det finns flera saker att tänka på för att undvika problem och missförstånd. I detta blogginlägg går vi igenom vad du bör överväga innan du hyr en kontorslokal i andra hand, från att se till att hyresvärden har rätt att hyra ut lokalen till att undersöka om hyran inkluderar driftkostnader. Läs mer för att få viktig information om hyra av kontorslokaler i andra hand.

Hyra kontor i andra hand

Stockholm

Kontorsmarknaden i Stockholm

Stockholm har en av de mest dynamiska kontorsmarknaderna i Europa, med en ökande efterfrågan på moderna och hållbara kontorslokaler. Coworking spaces och andra flexibla kontorslösningar blir alltmer populära bland små och medelstora företag. I denna artikel utforskar vi Stockholms kontorsmarknad, dess traditionella och mindre centrala områden, och hur Covid-19 pandemin har påverkat den. Vi tittar också på framtiden för kontorsmarknaden i Stockholm, med ökad medvetenhet om hållbarhetsfrågor och utvecklingen av nya gröna och hållbara byggnader.

Kontorsmarknaden i Stockholm

Kontor Östermalm

Att hitta rätt kontorslokal är avgörande för varje företags framgång. I detta inlägg utforskar vi varför Östermalm är en av de mest eftertraktade platserna för kontorslokaler i Stockholm. Med högkvalitativa och moderna lokaler, utmärkt läge och tillgång till serviceinrättningar, är det ingen överraskning att denna prestigefyllda stadsdel är populär bland företag. Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna med att ha kontor på Östermalm.

Kontor Östermalm

Kontor Södermalm

Söker du efter den perfekta platsen för ditt företag i Stockholm? Då kan Södermalm vara rätt val för dig. Den här centrala stadsdelen är känt för sin trendiga atmosfär, mångfald av kulturella evenemang och stora utbud av kaféer, barer och restauranger. Dessutom är priserna på kontorslokaler här vanligtvis något lägre än på andra populära platser i Stockholm, vilket kan vara ett fördelaktigt alternativ för företag med en mindre budget. Utforska varför allt fler företag väljer att etablera sig på Södermalm i vår blogg om kontorsområden i Stockholm.

Kontor Södermalm

Kontor Vasatan

Vasastan är ett populärt område i Stockholm för företag som söker efter kontorslokaler. Denna stadsdel är känt för sin eleganta arkitektur, trendiga caféer och butiker samt dess mångsidighet och tillgänglighet. Här finns allt från moderna coworkingutrymmen till privata kontor i historiska byggnader. Priserna varierar beroende på läge, storlek och tillgängliga bekvämligheter, men generellt sett är de något högre än på mindre eftertraktade platser i Stockholm, men samtidigt något lägre än på de mest populära områdena. Vasastan är också väl ansluten till resten av Stockholm med tunnelbana, bussar och pendeltåg, vilket gör det enkelt för anställda att ta sig till och från jobbet. Sammanfattningsvis är Vasastan en attraktiv plats för företag som söker efter kontorslokaler i Stockholm.

Kontor Vasatan

Kontor Bromma

Bromma, en stadsdel i västra Stockholm, erbjuder en mångfald av kontorslokaler för företag som söker en plats att etablera sig. Här finns allt från moderna byggnader till historiska fastigheter, och med utmärkta kommunikationer både med kollektivtrafik och bil är det lätt att ta sig till och från stadsdelen. Läs vidare för att få reda på varför Bromma kan vara det perfekta valet för ditt företags nya kontor.

Kontor Bromma

Göteborg

Kontorsmarknaden i Göteborg

Kontorsmarknaden i Göteborg är i hög efterfrågan och erbjuder moderna och flexibla arbetsplatser som lockar till sig högt kvalificerade medarbetare. Göteborgs närvaro av teknik- och innovationsföretag, höga livskvalitet och utmärkta kommunikationsmöjligheter har gjort staden till en av de mest attraktiva i Sverige. Läs vidare för att upptäcka de senaste trenderna på kontorsmarknaden i Göteborg, inklusive den ökande populariteten av coworking-utrymmen och det breda utbudet av moderna kontorslokaler tillgängliga för hyra.

Kontorsmarknaden i Göteborg

Kontor Lindholmen

Upptäck Lindholmen - en av Göteborgs mest spännande stadsdelar för teknik och innovation. I detta inlägg utforskar vi de olika typerna av moderna kontorslokaler som finns tillgängliga, inklusive coworking-utrymmen och byggnader med fantastisk utsikt. Vi går också igenom hur man enkelt tar sig till och från området med kollektivtrafik och färjeförbindelse.

Kontor Lindholmen

Kontor Sisjön

Upptäck fördelarna med att ha kontor i Sisjön, ett av Göteborgs största industriområden. Med närhet till transport och andra företag, ett brett utbud av moderna kontorslokaler tillgängliga för uthyrning och bekvämligheter som restauranger och butiker är Sisjön ett prisvärt alternativ för företag i olika storlekar och branscher.

Kontor Sisjön

Malmö

Kontorsmarknaden i Malmö

Upptäck varför Malmös kontorsmarknad är en viktig del av stadens ekonomi och kultur. Med en växande högteknologisk sektor och närhet till Köpenhamn är efterfrågan på moderna och flexibla arbetsplatser hög. Läs mer om de senaste trenderna, hyrespriserna och stadens attraktiva läge vid Öresund i vår djupgående analys.

Kontorsmarknaden i Malmö

Kontor Hyllie

Upptäck varför Hyllie i Malmö har blivit ett attraktivt område för företag som söker kontors- eller butikslokaler. Med sin strategiska position vid Öresundsbron och utmärkta kommunikationsmöjligheter är Hyllie hem till flera stora företag, köpcentret Emporia och en mängd hotell och konferensanläggningar. Läs mer om vad som gör Hyllie till ett så populärt val för affärsverksamhet.

Kontor Hyllie

Uppsala

Kontorsmarknaden i Uppsala

Kontorsmarknaden i Uppsala är en viktig del av stadens ekonomi och utveckling. Med en stark forsknings- och utbildningssektor samt en växande life science-bransch skapas det en efterfrågan på moderna och specialiserade kontorslokaler. Läs mer om de senaste trenderna på kontorsmarknaden i Uppsala och hur hyrespriserna varierar beroende på läge och storlek.

Kontorsmarknaden i Uppsala